Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk. 30 percig pihentetjük.
Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket: a diót megdaráljuk, a tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd az ecettel elkeverjük.
A tésztát 4 cipóra osztjuk.
A cipókat egyenként vékonyan kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a tojáshabbal és megszórjuk a darált dióval.
A megkent tésztát feltekerjük mint a beiglit, majd vizes, éles késsel kb. 2 cm széles darabokra szeleteljük.
Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. (Ez a mennyiség 2 tepsiben fér el.)
Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség: 920 Ft
költség egy főre: 115 Ft
elkészítettem: 75 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.29 20:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt langyos, tészta többi, tészta pihen, diót megdaráljuk, ecettel elkeverjük, cipókat egyenként, darált dióval, megkent tésztát, tojásfehérjéket, hozzávalójával, elkészítettem, Előmelegített, sütőpapírral, vastagságúra, összegyúrjuk, felfuttatjuk, Vándorcsiga, szeleteljük, kidolgozzuk, tojáshabbal, elkészítjük, feltekerjük, töltelékhez, megdaráljuk, porcukorral, pihentetjük, finomliszt, tölteléket, kinyújtjuk, elkeverjük, alkalommal, rétesliszt, megszórjuk, tésztához, tésztához, rétesliszt, finomliszt, Rama, élesztő, tojás sárgája, porcukor, töltelékhez, tojás fehérje, porcukor, darált, enyhe ecet,
|
|
|
|
|